Etiketter

fredag 13 april 2018

VECKA 16

Hej 
Här kommer information kring vad som sker närmaste veckan. Ny planering är på gång och följer med hem i pappersform samt läggs ut här på bloggen under måndag 16/4.

Vi kommer till att börja med "jobba tillbaka" de NO-lektioner vi bytt ut mot Matematik. Detta gör att vi kommer att ha NO även på onsdagar (i stället för matematik) resten av terminen. 

Till nästa vecka: 
Måndag 16/4 får vi besök av Motala Vadstena Tidning som vill göra ett reportage med de elever som ska vara med i årets Klassfotboll den 19/5. Kul!

Tisdag 17/4 återupptas möjligheten för eleverna i år 4-6 att Morgonjogga. Start på skolgården kl. 7:30 och samling några minuter innan. Sedan jogging ca 20-30 minuter tillsammans med vuxna på skolan. Åter i skolan gäller obligatorisk dusch och ombyte till kläder eleven ska ha på sig under skoldagen. Skolstart ca 8:15 för de som deltar. Om man vill delta  är det viktigt att meddela mig senast dagen innan. 

Fredag 20/4 kommer vi att ha invigning av vår nya skolgård samt kamratgrupper med start kl.9:00. Det kommer att hållas tal av elev från elevrådet, politiker samt klippas band. Dagen till ära bjuds det sedan på en överraskning från kamratkiosken och det hela avslutas med gemensam shuffla-dans på skolgården. INGEN IDROTT DENNA DAG: 

Läxor kommande vecka:

Tisdag 17/4: SV: Lämna in den betingläxa du hade till torsdag 12/4. 

Onsdag 18/4:
Begrepp 1 kapitel 4, ämnen omkring oss (kemi). Du ska kunna både begreppet och förklaringen till det. 

HÄR KAN DU TRÄNA PÅ GLOSOR:EU


SV: Rättstavning, veckans ord. 
myller = många, mycket
gosse = en kille, pojke
trumpen = ledsen, sur
isolera = ensam, avskild
exportera = skicka
vitvara = kylskåp, spis
butter = riktigt sur, arg


Torsdag 19/4: Skriv klart texten om fotosyntesen hemma och lämna in i fall du ej hann klart på lektionen. (onsdagens NO-lektion). 

Fredag 20/4: MA-läxa: NR 12 görs klart hemma om du ej hann under lektionstid och lämnas in. 

Eventuella läxor i SO och Engelska är ej klara i skrivande stund så håll dig uppdaterad här på bloggen eller hör med ditt barn. 

Trevlig helg // LIll



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar