Etiketter

fredag 20 april 2018

Kommande vecka

Kommande vecka satsar vi på "Vett och Etikett" samt cykling i samband med Hälsoresan.
                         Hälsoresan v.17

Nu är våren här och med den så gör vi alltid en Hälsoresa på skolan. 
Alla klasser från år F-6 ges kunskaper om kost, motion och hälsa och vi ordnar aktiviteter som får barnen att vara fysiskt aktiva.
Den här veckan kommer temat att vara cykling och ”vett och etikett” och följande områden kommer ditt barn att möta under veckan:
       Vett och etikett – hur ska man göra vid ett matbord och vad bör ligga på tallriken? Veckan avslutas med en uppdukad lunch i matsalen.  

       Stegräknartävling – alla elever får mäta sin fysiska aktivitet genom att ha på sig en stegräknare under ett dygn. Vi kämpar på och ger allt vi kan såhär i slutspurten av Skolklassikern.  

       ”Brainbreaks” – varje dag presenteras en ny rörelsepaus som klasserna ska göra. Detta för att få röra på sig och aktivera hjärnan samtidigt. Hör gärna med ditt barn vad vi gjort.

       Stavgång – promenader med stavar är även det en del i Skolklassikern (räknas som skidåkning). 

       Ledarledda rast- och lunchaktiviteter erbjuds. 

       Morgonjogg – på tisdagar kl. 07:30 erbjuds ditt barn att delta in en liten jogginggrupp där kompisar och ledare springer längs en bana i Bondebacka. Gruppen är tillbaka strax för 08:00 då man duschar och bjuds på frukt innan man går till sin lektion. 

       Cykling – fredag 27/4 ska vi ta en cykeltur upp till Dunteberget där vi möts utav Vätternrundan som kommer att bjuda på bl.a. cykling i olika former, trafiksäkerhet och andra aktiviteter.
Den här fredagen ska du:
-          ha med dig en säker cykel (fungerande bromsar, luft i däcken och en kedja som är ok) och hjälm!

-          ha på dig idrottskläder och skor (men tänk på att det kan vara kallt på morgonen så ”kläder efter väder”) samt vantar så att du inte fryser om händerna.

-          ha med dig en ryggsäck med frukt eller smörgås och vattenflaska med vatten. 

Vi ser förstås fram emot den här veckan och vi hoppas även att ni vuxna uppmuntrar era barn att
delta aktivt under Hälsoresan!

Hälsningar Hälsogruppen genom Sussie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar