Etiketter

fredag 5 mars 2021

Veckan som varit och kommande vecka 10

Den första veckan efter sportlovet har varit bra både i och utanför klassrummet. Eleverna har bl.a. haft prov i engelska med Petra och i geografi och överlag ser resultatet bra ut; de flesta i klassen anstränger sig och övar både i skolan och hemma. På torsdag i nästa vecka har vi matematikprov på kapitel 3 och 4. Därför kommer jag inte ge ut så många andra läxor, men om man inte hinner med sitt arbete på lektionstid/varit frånvarande kan det ju bli en extra läxa. Annars är det So-läxa till fredag 12/3 "att läsa om frihetstiden och kunna svara på några frågor" som gäller. 

Eventuell läxa i språk tillkommer (ges av lärarna från Zederslund).

Det kommer även att vara dubbelpass i Hemkunskap/bild kommande fredag. De som skulle börjat med bild har istället Hemhunskap och tvärtom. Eleverna är duktiga på att hålla reda på detta själva. 

På tisdag nästa vecka är det studiedag. Vi lärare arbetar med de omgjorda/reviderade kursplanerna som kommer att börja gälla 2022. Det kommer bli lite mer fokus på faktakunskaper i grundskolan. Det känns bra eftersom jag länge ansett att det kan vara svårt, eller omöjligt  att "resonera, jämföra och dra egna slutsatser" om man inte kan tillräckligt med fakta om ämnet man håller på med. 

Ha en trevlig helg. Hälsningar Lill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar